Profish produceert en verpakt verse vis op zeer hoog niveau

Bij ons ligt de focus op kwaliteit. Mensen die ons bedrijf kennen, zullen zich daar niet over verbazen. We zijn immers continu bezig met het produceren en verpakken van verse vis op een zeer hoog niveau. We hanteren strikte eisen en voeren strenge controles uit op alle afdelingen. De herkomst van de grondstoffen, hulpstoffen en eindproducten is te alle tijde volledig te traceren.

We voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. We werken met een HACCP-systeem en zijn IFS (hoger niveau)-gecertificeerd. We voldoen hiermee aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Daarnaast zijn we gecertificeerd voor MSC, ASC, Global Gap, Skal en RSPO.

Private label visproducten

Onze klanten kunnen kiezen voor producten met een volledig eigen uitstraling (private label). Ook is onze organisatie erop ingericht om klantspecifieke artikelen te ontwikkelen en daarmee extra toegevoegde waarde te bieden. Naast artikelen die we gedurende het hele jaar verkopen, bieden we seizoenartikelen aan. 

Service artikelen

Naast het ontwikkelen en produceren van een uitgebreide range aan eigen producten, dragen wij zorg voor de levering van producten van externe leveranciers. We werken nauw met hen samen. Dit klinkt misschien ietwat vreemd, maar we geloven sterk dat we de viscategorie juist door samenwerking een flinke boost kunnen geven. Met ons veelzijdige diensten- en servicepakket zijn we tevens instaat om producten van derden te voorzien van een klantspecifiek etiket.

Het ASC-keurmerk

ASC staat voor het Aquaculture Stewardship Council. Het ASC beheert een keurmerk voor verantwoord gekweekte vis. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, maar dan voor gekweekte soorten zoals zalm, pangasius of tropische garnalen. 

Het ASC-keurmerk heeft als doel de negatieve invloed van het kweken van vis te verminderen. Het keurmerk heeft strenge regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. De standaarden zijn vastgesteld in nauw overleg met milieuorganisaties zoals het WNF en met kwekers, supermarkten en wetenschappers. Vis met het onafhankelijke keurmerk van het ASC komt uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met de omwonenden. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weet je zeker dat je verantwoord gekweekte vis koopt.

ASC werkt nauw samen met leveranciers zoals Profish Food om enerzijds te zorgen dat consumenten meer kennis krijgen over het ASC-keurmerk en anderzijds om te zorgen dat de verkrijgbaarheid van ASC gecertificeerde vis via supermarkten toeneemt.

Het MSC-keurmerk

De Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie. Onze visie is dat oceanen weer bulken van het leven en dat vis-, schaal- en schelpdierbestanden voor deze en volgende generaties worden veilig gesteld.

Het blauwe MSC-keurmerk en certificeringsprogramma erkennen en belonen duurzame visserijen en stimuleren verandering in de markt en in het water. Zo kun je als consument er zeker van zijn dat er voor komende generaties nog voldoende nog vis is. Het MSC-keurmerk op een vis-, schaal- en schelpdierproduct betekent dat: 

Meer dan 285 visserijen in ruim 35 landen zijn MSC gecertificeerd. Met een gezamenlijke vangst van zo’n 9 miljoen ton wordt rond de 10% van de wereldwijde vangst jaarlijks getoetst aan de wetenschappelijke eisen van de MSC-standaard voor milieubewust en duurzaam vissen. Wereldwijd dragen meer dan 20.000 unieke producten het MSC-keurmerk. 

In Nederland hebben vrijwel alle retailers een doelstelling om 100% van hun wildvangst vis MSC gecertificeerd te krijgen. Dat vergt inventiviteit en doorzettingsvermogen aan de kant van leveranciers omdat die uit een beperkter aanbod kunnen kiezen. MSC werkt daarom graag samen met Profish Food die echt als een stuwende kracht van duurzame vis bij de Nederlandse retail gezien kan worden.